Liderul Blocului Electoral „Renato Usatîi” spune că în eventualitatea în care Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține majoritatea în viitorul Parlament, formațiunea condusă de Igor Grosu nu va putea guverna de una singură și vor fi declanșate noi alegeri anticipate. În același timp, Usatîi e convins că în viitorul Parlament vor accede blocul său, blocul PCRM-PSRM, PAS și Partidul Șor, notează IPN.

Liderul Blocului „Renato Usatîi” spune că echipa PAS ar fi creată din oameni cinstiți, însă în totalitate lipsiți de experiență în domeniul administrației publice. Din acest motiv, o guvernare pe termen lung a celor de la PAS, fără alți aliați politici, ar fi imposibilă.

„Dacă PAS obține singur majoritatea, alegerile parlamentare vor avea loc peste 6-8 luni. Nici nu poate fi vorba despre o guvernare de 4 ani, fiindcă jumătate din oamenii PAS sunt oameni cinstiți, dar ei nu știu diferența dintre poiata găinilor și un troleibuz. Dacă ești la guvernare trebuie să muncești, s-a terminat cu statul pe Facebook”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

De asemenea, Usatîi se arată convins că formațiunea sa se va regăsi în viitorul Parlament și exclude orice alianță cu Partidul Șor în cazul în care formațiunea va trece pragul electoral și se va alia cu PSRM și PCRM.

„Dodon și Voronin mai mult de 30 de mandate nu pot avea. Să admitem că Șor mai reușește să mintă pensionarii și mai obține 10 mandate, în total vor fi 40 de mandate. Voronin după alegeri se va da la o parte. Credeți că după tot prin ce au trecut colegii mei, mama mea, eu voi face coaliție cu Șor? Eu nu mă cer în coaliție nu nimeni”, a mai spus Renato Usatîi.

Blocul „Renato Usatîi” a fost creat din Partidul Politic Patria și Partidul Nostru. Potrivit legii, pragul electoral pentru blocurile create din două formațiuni politice este de 7%.