Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, neagă informația prezentată de socialistul Igor Dodon precum că ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, ar fi exercitat presiuni asupra membrilor organului electoral. Contactat de reporterul Deschide.MD, șeful CEC a declarat că discuția cu diplomatul american din 23 iunie a fost una sinceră și profesionistă.

Nu a existat nicio presiune. Dimpotrivă a fost o discuție foarte sinceră, foarte profesionistă și am avut deschiderea să discutăm orice temă pe care am reflectat-o și în comunicatul de presă”, a declarat Dorin Cimil.

Întrebat de unde Igor Dodon ar putea afla detalii din întrevederea conducerii Comisiei cu ambasadorul SUA, președintele CEC ne-a sugerat să-l întrebăm pe liderul PSRM.

Întrebați-l pe Dodon de unde cunoaște detaliile, pentru că personal nu am dialog cu domnul Dodon sau cu oricare alt candidat sau concurent electoral”, a precizat el.

Amintim că Igor Dodon, a avut astăzi o „întrevedere de lucru” cu ambasadorul SUA în R.Moldova, Dereck J. Hogan. În cadrul discuției, socialistul și-a „exprimat îngrijorarea în legătură cu imixtiunea factorilor externi în procesul electoral”. Mai exact, Dodon a divulgat presupuse detalii de la întrevederea lui Hogan cu membrii CEC din 23 iunie.

În opinia noastră, unele acțiuni pot fi calificate ca implicare în campania electorală. Întrevederea la CEC unde ați declarat că ați aprecia dacă Comisia Electorală Centrală ar lua decizia să respecte hotărârea Curții Supreme de Justiție cu privire la deschiderea a 192 de secții de votare și așa mai departe”, a spus el.

La această întâlnire, Dodon i-a înmânat ambasadorului și o scrisoare în care au fost expuse „acțiunile misiunii diplomatice americane”, care, în opinia socialiștilor, sunt „inacceptabile și nu corespund practicilor dreptului internațional”.

Detalii: VIDEO // Dodon are „cârtiță” la CEC? Socialistul divulgă detalii din discuțiile lui Dereck Hogan cu membrii Comisiei