Deși a fost ales președinte al unui birou electoral din Capitală, continuă să facă agitație în favoarea Blocului Socialiștilor și Comuniștilor (Voronin-Dodon). Cel puțin, asta afirmă o sursă TV8, care a surprins, astăzi, imagini cu Andrei Metta, un tânăr proaspăt numit în funcția de președinte al biroului electoral numărul 1, în timp ce împărțea ziare cu tentă electorală. Contactat de TV8, tânărul a negat că ar face agitație electorală și a precizat că, din momentul în care a fost numit în calitate de președinte de birou electoral a renunțat la agitație.

În aceste fotografii apare Andrei Metta, îmbrăcat într-un maiou de culoare roșie cu inițialele PSRM. Potrivit martorilor, tânărul împărțea ziare cu tentă electorală în favoarea Blocului PSRM-PCRM. Pentru că imaginile ne-au fost trimise de surse care au rugat să le păstrăm anonimatul, am decis să mergem la intersecția străzilor Alba Iulia cu Liviu Deleanu, acolo unde au fost făcute fotografiile și unde este instalat cortul Socialiștilor și Comuniștilor, însă Andrei Metta nu era acolo. Tinerii care împărțeau ziare și pliante informative au spus că nu cunosc așa persoană, după ce le-am arătat poza lui Andrei Metta.

Sursa citată a intrat și în posesia unui document, care confirmă că, pe 17 iunie, Andrei Metta a fost numit președinte al biroului electoral numărul 1 pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. I-am scris un mesaj pe rețelele de socializare lui Andrei Metta, însă tânărul a declarat că, odată ce a fost numit în calitate de președinte al biroului electoral, a renunțat să facă agitație electorală și a negat că ar fi împărțit, astăzi, ziare lângă cortul PSRM-PCRM așa cum afirma sursa noastră.

Acesta a precizat că, la moment, muncește doar la biroul electoral, unde a fost numit în calitate de președinte. Potrivit Secretarului Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi persoanele care sunt membri ai birourilor electorale nu au dreptul să facă agitație electorală, iar în cazul în care se demonstrează contrariul, acestuia i se retrage calitatea de membru al biroului electoral.

De menționat că potrivit legislației electorale, „membrii consiliilor şi birourilor electorale nu pot face agitaţie în favoarea sau în defavoarea persoanelor ce candidează la o funcţie publică eligibilă”.

La fel, aceștia nu pot:

- să se implice în activităţi politice în susţinerea vreunuia din concurenţii electorali;
- să se afilieze nici unuia din ei;
- sprijini financiar sau prin orice alte modalităţi, direct sau indirect, nici un concurent electoral.