Programul vizitei de lucru la Roma, al președintelui Maia Sandu, a continuat cu o întrevedere cu Președintele și Vicepreședintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova - Republica Italiană din cadrul Senatului, Loredana Russo și Alessandra Maiorino.

„M-am convins încă o dată că Republica Moldova are prieteni și parteneri de încredere în Italia. Am discutat cu doamnele senatoare despre situația politică și economică din țările noastre. Am menționat, de asemenea, importanța intensificării cooperării parlamentare, în special după scrutinul din 11 iulie. Tot în cadrul vizitei la Roma m-am bucurat să o revăd pe fosta Ambasadoare a Italiei la Chișinău, ES Valeria Biagiotti, o adevărată prietenă a țării noastre”, a menționat Maia Sandu după întrevedere. 

Amintim că, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian. Președintele a avut deja întrevederi cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella, Președintele Senatului, Maria Casellati; Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico; Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino. De asemenea, Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei, Italia fiind țara cu cea mai mare comunitate de moldoveni din Europa.