Nu există o justificare din partea Comisiei Electorale Centrale pentru a nu constitui numărul de cel puțin 191 de secții de votare propus anterior de Ministerul de Externe. De această părere este președintele R.Moldova, Maia Sandu.

Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii InProfunzime de la ProTV că, deși, este nevoie de îmbunătățirea cadrului legal pe segmentul electoral, totuși, mai important „este nevoie de oameni de calitate în instituțiile care sunt responsabile pentru organizarea alegerilor”.

Vorbim de Comisia Electorală Centrală, dar există și alte instituții care încearcă să pună presiune pentru ca lucrurile să nu se întâmple corect”, a declarat Sandu.

Potrivit ei, anterior, Guvernul a anunțat despre disponibilitatea de a deschide secții suplimentare, însă Comisia a întreprins alte măsuri.

A fost nevoie de doar bună intenție și corectitudine din partea a tuturor membrilor CEC”, a precizat Sandu.

Întrebată dacă este vorba despre rea intenție și lipsa de corectitudine din partea CEC, Maia Sandu a dat un răspuns afirmativ.

Da. Nu există justificare pentru a nu constitui numărul secțiilor de votare propus de Ministerul de Externe”, a punctat ea.

Amintim că un complet de judecată de la Curtea de Apel Chişinău a obligat astăzi CEC să deschidă cel puţin 191 de secţii de votare în străinătate pentru scrutinul din 11 iulie.

Detalii: Curtea de Apel a decis: CEC, obligată să majoreze numărul secțiilor de votare în străinătate

Detalii: DOC // Hotărârea Curții de Apel Chișinău prin care CEC a fost obligată să majoreze numărul secțiilor de votare pentru diaspora