Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar urma să fie audiat de Comisia „Laundromat”. Pe acest lucru a insistat socialistul Bogdan Țîrdea, iar propunerea a fost susținută de parlamentarii din partea fracțiunilor PSRM, „Șor” și „Pro Moldova”. Un anunț în acest sens a fost făcut de deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Azi Bogdan Țirdea a insistat până în pânzele albe ca Veaceslav Platon să fie audiat de Comisia Laundromat. Propunerea a fost susținută de deputații membri ai comisiei de anchetă din partea PSRM, „Șor” și „Pro Moldova”. Eu și Inga Grigoriu am votat contra”, a scris Alaiba.

Amintim că președintele Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat", Inga Grigoriu, a publicat miercuri, 16 iunie, mai multe documente care lasă de înțeles că frauda bancară a început încă din 2010 și anume atunci când persoane apropiate lui Veaceslav Platon au luat mai multe credite neperformante. Mai mult, Grigoriu a publicat documente din care relevă că anume controversatul om de afaceri a fost implicat în „Laundromatul rusesc”.

DOC // Președintele comisiei „Laundromat” prezintă dovezi că Platon ar fi fost implicat în furtul de la BEM și în spălătoria rusească

„Brigada lui Slava”, sau cum și-a infiltrat Platon procurorii potriviți în anturajul conducerii PG

Ulterior, Platon a sunat-o pe Grigoriu pentru a-i cere socoteală după ce aceasta a publicat documente şi a declarat că deţine şi alte dovezi despre implicarea lui în Laundromatul rusesc şi devalidarea sistemului bancar moldovenesc. Deputata a precizat că Platon a numit-o urât şi a acuzat-o că este mincinoasă.

Detalii: Președintele comisiei „Laundromat”, telefonată și jignită de Veaceslav Platon: „A încercat să mă intimideze”

De menționat că din componența Comisiei „Laundromat” fac parte 6 deputați: Inga Grigoriu (Platforma DA), Dumitru Alaiba (PAS), Alexandr Suhodolski și Bogdan Țîrdea (PSRM), Denis Ulanov (ȘOR) și Vladimir Cebotari (Pro Moldova).