Comisia Electorală Centrală a anunțat Președinția că este, la moment, „antrenată primordial în realizarea operațiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate”, motiv pentru care își exprimă „indisponibilitatea de moment în vederea constituirii grupului de lucru” care să identifice riscurile, să depisteze și să investigheze acțiunile de finanțare ilegală a campaniilor concurenților electorali. Un răspuns în acest sens a fost expediat zilele trecute consilierului prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Ana Revenco.

Astfel, CEC propune revenirea la subiectul respectiv după totalizarea și confirmarea rezultatelor scrutinului parlamentar din 11 iulie 2021.

Amintim că la data de 28 mai a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, la care au fost puse în discuție riscurile de corupție în procesul de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale. Ca urmare, CSS a decis să recomande Comisiei Electorale Centrale să creeze, pe perioada campaniei electorale, un grup de lucru format din reprezentanți ai Procuraturii Generale, SIS, SPCSB, MAI, ANI, alte instituții relevante, care să identifice riscurile, să depisteze și să investigheze acțiunile de finanțare ilegală a campaniilor concurenților electorali.

Detalii: Maia Sandu începe lupta cu finanțarea ilegală a partidelor: Grup comun CEC, PG, SIS și MAI pentru combaterea banilor negri în alegeri