Membrii Partidului Comuniștilor care la data de 11 mai au votat împotriva creării unui bloc electoral cu socialiștii lui Dodon au decis să candideze pe listele Partidului „Patrioții Moldovei”. Formațiunea respectivă a fost înregistrată luni, 14 iunie, în calitate de concurent electoral, iar ca urmare Comisia Electorală Centrală a publicat lista candidaților.

Astfel, sub nr.3 în lista candidaților PPM este înscrisă Ludmila Boiadji, unul din membrii Comitetului Central al PCRM. Potrivit surselor Deschide.MD, anume Boiadji a fost una din membrii Partidului Comuniștilor care deschis s-a opus solicitării lui Vladimir Voronin de a susține crearea a unui bloc electoral cu PSRM și Igor Dodon pentru participarea la scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021.

Boiadji activează în cadrul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale din sectorul Centru (mun.Chișinău). Ludmila Boiadji a candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 2019 pe circumscripția nr.25 (Centru-Botanica), însă din cauza că nu a reușit să colecteze numărul necesar de semnături, organul electoral a refuzat înregistrarea ei în calitate de concurent electoral.

Totodată, în lista candidaților Partidului „Patrioții Moldovei” se regăsesc și alți membri PCRM care au fost împotriva unificării forțelor cu socialiștii.

Amintim că acum o lună Comitetul Central al Partidului Comuniștilor a decis crearea blocului electoral cu PSRM pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Potrivit surselor Deschide.MD, atunci, unii membri ai CC al PCRM nu au fost de acord cu opțiunea respectivă și s-au opus creării unui bloc comun. Totuși, majoritatea membrilor a susținut ideea.

Detalii: PCRM confirmă mariajul cu socialiștii: Considerăm oportună participarea la anticipate într-un bloc cu PSRM