Violeta Ivanov, candidata Partidului Șor la alegerile parlamentare din 11 iulie, a fost luată la rost de mai mulți locuitori ai satului Boșcana, raionul Criuleni, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii din această localitate. Imaginile au fost publicate pe facebook.

UPDATE //16:18 // Partidul „ȘOR” a calificat incidentul ca pe o tentativă de intimidare și de împiedicare a unei întâlniri electorale. 

Într-o postare pe Facebook, Partidul „ȘOR” menționează că incidentul a fost pus la cale de oponenți.

„Totul a fost o jalnică înscenare, cu oameni agresivi și instruiți în ceea ce urmau să facă, trimiși să întrerupă întâlnirea colegei noastre cu cetățenii. Localnicii prezenți la întâlnire au fost martori și au văzut cum provocatorii au ieșit, înainte de asta, dintr-o cârciumă din apropiere, iar unii dintre ei nici măcar nu erau din localitate. Locuitorii satului i-au huiduit pe provocatori, iar ei au plecat, nu înainte să filmeze măcar ceva pentru cei care încearcă să denigreze Partidul „ȘOR”. Întâlnirea a continuat, iar locuitorii satului Boșcana s-au convins cine muncește pentru oameni și cine face mizerii”,  se arată în mesajul formațiunii.

Partidul „ȘOR” mai subliniază că nu se va lăsa intimidat de astfel de atacuri.

„Cu o provocare în plus, cu una în minus, Partidul „ȘOR” merge mai departe. Noi lucrăm pentru oameni. Pentru toți. Inclusiv și pentru cei care ne provoacă. Totuși, cei mai mulți știu ce am făcut, văd rezultatele muncii noastre și nu cad atât de ușor în capcana dezinformării. Unele partide, din lipsă de realizări și mesaje concrete, caută doar să bage zâzanie și să mintă grosolan”, menționează formațiunea.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Întâlnirea a avut loc în fața Casei de cultură din satul Boșcana și la ea s-au întrunit câteva zeci de locuitori ai satului, scrie jurnal.md.

În timp ce Violeta Ivanov încerca să le vorbească despre planurile de guvernare ale partidului Șor, în cazul în care acced în următorul Legislativ, câțiva pensionari au întrerupt-o nerăbdători informând-o că au venit la întâlnire pentru a-i adresa întrebări, nu ca „să-i asculte poveștile”.

„Începeți cu furtul miliardului, a aeroportului, nu ne puneți macaroane pe urechi. Eu ce, trebuie să stau până în seară ca să vă pot adresa niște întrebări?”, s-a revoltat unul dintre cei prezenți la întâlnire.

Organizatorii evenimentului i-au reproșat pensionarului că n-a fost invitat și că poate să plece. „Provocatori avem destui”, a adăugat unul din aceștia.

„Nu este provocator, omul are întrebări. Ce aici numai cu invitații se vine? E loc public”, i-a sărit în apărare un alt pensionar.

„Hoții, hoții! Toți sunteți niște bandiți și tâlhari”, s-a auzit o altă voce din mulțime „Au găsit niște oameni sărmani care nu au ce mânca și le împart câte 100 de lei ca să-i amegească”.

Discuția a degenerat în ceartă. Totuși, când și când, s-a mai auzit vocea pensionarului care a vrut să-i adreseze o întrebare.

„Doamna Ivanov, spuneți-mi vă rog, ați fost deputat în vreo patru, cinci partide. Are dreptul o persoană judecată să-și înainteze candidatura la funcția de deputat?”, s-a interesat pe o notă umilă omul.

În replică, Violeta Ivanov i-a reproșat că este un provocator și a cerut să nu fie filmată în cadrul evenimentului.