Deputatul Platformei DA Igor Munteanu se arată nemulțumit de reacția prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi la deschiderea celor două secții de vot în municipiul Bender și o secție în comuna Corjova, raionul Dubăsari, teritorii aflate în afara controlului autorităților constituționale. Munteanu susține că decizia de deschidere a secțiilor este mai degrabă o comandă politică a unor grupuri cleptocratice de la Chișinău.

Totodată, deputatul Platformei DA afirmă că interesul pentru voturile transnistrenilor este legat de patronajul direct al Moscovei asupra acțiunilor separatiste. 
„Sunt surprins neplăcut de reacția pripită a PM interimar de a „saluta” mărirea numărului de secții de vot în regiunea transnistreană la CEC, sugerând că e „crucial să consulte misiunea OSCE”. Nu voi comenta motivele acestui salut cordial unei misiuni cu mandat ambiguu. Voi spune doar că decizia CEC în privința secțiilor din regiunea necontrolată de autoritățile constituționale este mai degrabă o comandă politică a unor grupuri cleptocratice de la Chișinău decât o expresie a triumfului valorilor liberal-democratice. Nu aveți iluzii. Interesul spontan pentru voturile transnistrenilor este strâns legat de patronajul direct și constant al Moscovei asupra acțiunilor separatiste, prin care se face și se desface soarta RM de după scrutin”, scrie Munteanu pe pagina sa de Facebook. 
Deputatul sugerează că deschiderea secțiilor în stânga Nistrului este un plan al PSRM de a-și achiziționa numărul necesar de voturi, iar acesta ar fi clar o fraudă masivă a scrutinului. 
„Știe și un copil în R.Moldova - CEC nu are nicio pârghie de a controla organizarea corectă a scrutinului în zona de securitate la 11 iulie, iar râvna cu care acest CEC cu mandat expirat aplică Planul PSRM de a-și achiziționa numărul necesar de votanți transnistreni în aceste alegeri sugerează planul unei fraudări masive ale acestui scrutin. Prin această decizie, CEC ar vrea să transmită instrumentul formării puterii de stat unor autorități separatiste, capabile și interesate să compromită și să mistifice rezultatele procesului electoral”, menționează deputatul. 
Munteanu concluzionează că, cu cât mai ilegale sunt deciziile CEC, accesul în regiunea transnistreană devine deschis pentru forțele loiale Kremlinului. 
„Pentru că nu există nici un indiciu care ar garanta astăzi în regiune organizarea de alegeri libere, democratice și corecte, consider decizia CEC excesivă și ilegală. Cu atât mai ilegală cu cât accesul în regiunea separatistă este deschis exclusiv forțelor loiale Kremlinului, cozilor de topor favorizate de Tiraspol, ceea ce înseamnă că, de fapt, CEC impune concurenților electorali condiții discriminatorii și partizane, care avantajează geopolitic partidele pro-Kremlin. Deciziile CEC sunt iresponsabile și mioape, treziți-vă!”, a conchis Munteanu. 
Amintim că, ieri, Ciocoi a salutat deschiderea secțiilor de votare pentru anticipatele din 11 iulie, în stânga Nistrului, însă a spus că există și probleme, deoarece e nevoie să fie consultată misiunea OSCE din R.Moldova sau Comisia Unificată de Control. Dacă nu sunt îmbinate aceste elemente, atunci există un mare semn de întrebare vizavi de funcționalitatea acestor secții.