Litvinenco: Socialiștii au dat indicații instituțiilor statului să caute informații despre candidații PAS în toate bazele de date

08 Iunie
Sergiu Litvinenco
Foto:

Mai multe instituții din R. Moldova au primit indicații de la Partidul Socialiștilor să verifice în bazele de date deținute de Stat (începând cu anul 2006) toate informațiile ce ține de candidații PAS la alegerile parlamentare din 11 iulie. De asemenea, prin structurile teritoriale ale CNA și Procuraturii se scotocesc prin arhive toate materialele (caziere, procese-verbale, dosare administrative etc.) care există pe primarii PAS cu scopul de a-i intimida. Despre aceasta au comunicat Partidului Acțiune și Solidaritate „funcționarii publici de bună credință din țară”, anunță Sergiu Litvinenco.

„Referitor la aceste lucruri, vreau să mă adresez întâi de toate către șefii de instituții care au dat astfel de indicații. Doar faptul că l-ați ascultat pe Dodon și ați dat astfel de dispoziții ilegale vă face incompatibili cu funcțiile pe care le dețineți, prin urmare va trebui să fiți demiși după alegeri. Dar mai puteți încă să vă revocați deciziile ilegale și să evitați astfel tragerea la răspundere. Pentru că știți bine că acțiunile pe care le întreprindeți sunt ilegale”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, acesta s-a adresat către funcționarii „care au primit indicațiile ilegale și se gândesc dacă să le îndeplinească sau nu”.

„Conform legii, aveți dreptul să nu îndepliniți ordinele ilegale notificând despre aceasta conducătorul care v-a dat indicația. Vă îndemn să faceți anume așa. Dacă 2-3 persoane vor reclama fărădelegea, vă asigur că șefii nici nu vor mai veni cu astfel de indicații. Ș-apoi nu uitați că mandatul șefilor care încalcă legea foarte curând va fi încetat. Dacă totuși ați decis să îndepliniți ordinele ortacilor lui Dodon, trebuie să vă asumați consecințele, or accesarea ilegală a bazelor de date lasă urme evidente și, respectiv, faptele vor putea fi ulterior documentate și sancționate. Și vor fi sancţionate”, a mai scris Litvinenco.

Amintim că anterior candidatul pe poziția 45 al Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de deputat, Alexandru Catan, a anunță că se retrage din cursa electorală. Acesta susținea că socialiștii încearcă să lovească în imaginea PAS cu informații false despre un dosar deschis pe numele său de regimul Plahotniu. Astfel, pentru a nu permite PSRM să denigreze PAS-ul, Catan a ales să se retragă.

Recent și jurnalista Nata Albot a anunțat că se retrage de pe lista PAS, după ce fostul șef-adjunct al IGP, actualmente președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, declara că aceasta ar fi fost prins cu droguri pe Aeroportul Chișinău, iar presa afiliată PSRM „a mediatizat” intens declarațiile lui Cavcaliuc.

 
 

 

 

Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER