Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că socialiștii, împreună cu Poliția, intimidează primăriile care nu sunt conduse de exponenți ai PSRM. Parlamentarul a publicat o interpelare a socialistului Vasile Bolea care a solicitat organelor de drept să investigheze „administrarea defectuasă a bugetului local” și „irosirea neconformă a banului public” a unei primării.

Schema este foarte simplă: Vasile Bolea (încă) deputat trimite «interpelare» la poliție, iar poliția, pe baza acestei hârtii, se apucă de hărțuit primarii. Conform legii, poliția nu are nici măcar competențe să verifice modul de administrare a bugetului local. Aceasta ține de cu totul alte instituții ale statului. Scopul este unul evident – de a intimida toți aleșii locali în contextul alegerilor parlamentare. Apropierea de momentul când PSRM va pierde puterea îi face pe exponenții acestui partid să-și piardă mințile și să întreprindă acțiuni nesăbuite de sorginte penală”, a scris Litvinenco.

De menționat că președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a formulat un denunț penal în atenția Procurorului General al Republicii Moldova în care solicită luarea imediată de măsuri ferme împotriva tuturor celor care coordonează un atac direct împotriva autonomiei autorităților publice locale și o persecutare a persoanelor pentru viziunile lor politice, ce au ca scop obținerea unui control asupra mai multor APL.

Detalii: Denunț penal la PG privind atacul și persecutarea primarilor. Năstase: Sistemul banditesc Plahotniuc - Dodon funcționează în continuare

Amintim că tot astăzi, la sediul PAS din Chișinău s-au prezentat 3 polițiști care au cerut să verifice sediul.

Detalii: Mai mulți polițiști, în vizită neanunțată la sediul PAS