Liderul PSRM, Igor Dodon, ar putea fi acuzat de utilizarea resurselor administrative în campania electorală. Asta după ce politicianul a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe poze de la o întâlnire cu alegătorii din raionul Dubăsari, eveniment la care a participat și președintele raionului, socialistul Grigore Filipov care nu are niciun statut în actualul scrutin parlamentar.

Cetățenii au fost interesați de propunerile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor din domeniul social-economic, dar și legate de fortificarea statalității. Oamenii au adresat diverse întrebări la care au primit răspunsuri argumentate. Cetățenii au subliniat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor are cea mai profesionistă echipă și au salutat unificarea forțelor patriotice.

Locuitorii satului Molovata Nouă, din stânga Nistrului, simt în mod deosebit importanța păstrării suveranității și independenței țării, precum și a integrității teritoriale a Republicii Moldova. Acest fapt l-am remarcat în discuțiile cu locuitorii satului.

În această localitate am mai vorbit despre proiectele din sfera protecției sociale a cetățenilor, pensii, crearea locurilor de muncă, drumuri, transport etc. Oamenii s-au arătat îngrijorați de intenția partidelor de dreapta de a majora din nou vârsta de pensionare”, a scris Dodon.

De menționat că potrivit Codului Electoral, „candidaţii nu pot folosi mijloacele şi bunurile publice (resursele administrative) în campaniile electorale, iar autorităţile/instituţiile publice şi cele asimilate acestora nu pot transmite/acorda concurenţilor electorali bunuri publice sau alte favoruri decât pe bază de contract, în condiţii de egalitate pentru toţi concurenţii electorali”.

La moment, nu se cunoaște dacă Filipov a semnat vreun contract cu Dodon pentru a-i acorda anumite „favoruri” în actualul scrutin, dar și dacă președintele raionului Dubăsari ar fi semnat contracte cu alți concurenți electorali.

Amintim că Grigore Filipov este cumătrul lui Igor Dodon și tatăl membrului Comisiei Electorale Centrale, Vadim Filipov. Anterior, Grigore Filipov a fost suspendat din funcție pentru comiterea „mai multor acțiuni ilegale ce contravin mandatului și statutului, executarea necorespunzătoare de către acesta a obligațiunilor de serviciu și competențelor sale, administrarea dubioasă a surselor financiare destinate reparației și întreținerii drumurilor, neconforme deciziilor Consiliului Raional, depășirea atribuțiilor de serviciu în calitate de administrator principal de buget etc”.

Detalii: DOC // Cumătrul lui Dodon, Grigore Filipov, vizat într-un proces penal pornit de Procuratura Generală

VIDEO // Cumătrul lui Dodon, filmat în timp ce oferă bani alegătorilor pentru ca să voteze PSRM la Parlamentare 2019

Citiți și: Cumătrul lui Dodon cu cetățenia transnistreană, suspendat din funcție. O comisie specială va ancheta abuzurile comise de acesta

Cumătrul lui Dodon, acuzat de mituirea alegătorilor, restabilit în funcția de președinte al raionului Dubăsari