Rusia iarăși constată o presupusă intensificare a retoricii agresive a Occidentului în ajunul alegerilor parlamentare anticipate în R. Moldova. Declarația a fost făcută de reprezentantul oficial al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, transmite TASS. 

„Suntem constrânși să constatăm iarăși că, odată cu apropierea alegerilor parlamentare anticipate, iar acestea se vor desfășura pe 11 iulie anul curent, retorica agresivă a reprezentanților occidentali iarăși se intensifică”, a declarat aceasta.

Zaharova a făcut referire la interviul recent al șefului Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, care a criticat guvernarea din R. Moldova. „Facem apel încă o dată către SUA și UE sp renunțe la politica de implicare în treburile interne ale statelor suverane și la influențarea proceselor politice interne care se desfășoară în acest state”, a declarat aceasta.

Zaharova a adăugat că Rusia este cea care „susține relații de prietenie cu adevărat egale cu Republica Moldova, bazate pe principiile de neintervenție în afacerile interne și ale respectului față de poporul moldovenesc și disponibilității pentru dialog cu instituțiile guvernamentale”.