Liderul comuniștilor Vladimir Voronin continuă să promoveze știri false pentru a o denigra pe Maia Sandu. Aseară, în cadrul unei emisiuni de la un post tv afiliat socialiștilor, Voronin a acuzat-o pe Maia Sandu că nu a promulgat legea privind majorarea cu 40% a salariilor personalului din instituțiile medico-sanitare publice. În realitate, legea respectivă nici nu a ajuns pe masa președintelui, deoarece Parlamentul a fost dizolvat înainte ca legea să fie supusă votului pentru lectura finală.

„Sandu nu a promulgat legea privind creșterea salariilor lucrătorilor medicali. Tu cine ești, ești conștientă? Ai împiedicat creșterile salariale în plină pandemie. Tu știi ce înseamnă să salvezi o viață? Rușine, rușine și iar rușine! Acest lucru e inuman, nu e creștinește”, s-a indignat Voronin.

Anterior, și Igor Dodon a lansat un fals în legătură cu acest subiect. Liderul PSRM a declarat că legea respectivă urma să fie votată în lectura a doua, însă din cauza dizolvării Parlamentului, legea nu a putut fi votată. De fapt, în acea perioadă nici nu au fost preconizate ședințele plenare ale Legislativului în cadrul cărora să fie votat acest proiect de lege. Totuși, în comparație cu Voronin, Igor Dodon a recunoscut că această lege nu a fost votată în lectura a doua și nu a ajuns la Președinție pentru promulgare.

„O dată cu anularea stării de urgență și dizolvarea Parlamentului au rămas suspendate unele inițiative legislative PSRM foarte importante. De exemplu, inițiativa de majorare cu 40% a salariilor la medici”, a declarat recent Dodon. Detalii AICI și chiar în presa afiliată lui Dodon AICI și AICI.

Amintim că în ultima perioadă Voronin și Dodon au lansat în spațiul public mai multe informații false. În mod special, falsurile o vizează pe Maia Sandu și pe Partidul Acțiune și Solidaritate.

FAKE NEWS // Dodon relansează minciunile despre pericolul unui război în R. Moldova

FAKE NEWS // Dodon a mințit când a spus că moldovenii au nevoie de invitație specială pentru a intra în Rusia

Un nou fake news marca Dodon: Minte că Maia Sandu vrea să interzică folosirea limbii ruse în biserică

VIDEO // De la comunism la fascism. Voronin a lansat mesaje rasiste și xenofobe la o emisiune tv