Deputatul PAS Dumitru Alaiba îl numește pe comunistul Vladimir Voronin mincinos și îi amintește și anume că anume ex-președintele a promovat relațiile Moldova-NATO mai mult ca predecesorii săi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alaiba spune că a fost surprins de declarațiile lui Voronin despre relația Moldova-NATO.
„Nu doar pentru că acestea erau rasiste, ci pentru că în calitatea sa de președinte, domnul Voronin a promovat relațiile Moldova-NATO mai mult ca predecesorii săi. 
Doar câteva cifre:
Vladimir Voronin a efectuat cinci vizite oficiale la cartierul general NATO din Bruxelles: 23 iunie 2003, 7 iunie 2005, 22 iunie 2006, 18 iunie 2007, 5 decembrie 2007;
Vladimir Voronin a fost prezent la ambele summituri NATO: Istanbul (2004) și București (2008);
Am avut multiple vizite de nivel înalt pe linia NATO, printre care și secretarul general al NATO (2004).
În perioada lui Voronin au fost semnate trei documente, printre care și PRIMUL Plan Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO (2006);
În anul 2007, la Chișinău este deschis Centrul de informare și documentare al NATO;
Din 2002, Moldova este parte la Grupul de Cooperare în domeniul Securităţii în Sud-Estul Europei (SEEGROUP), parte a Iniţiativei sud-est europene (SEEI) care întruneşte în prezent 20 state membre şi 14 partenere. Și multe, multe altele”, susține deputatul. 
Alaiba adaugă că cât a fost la putere, Voronin a promovat agenda NATO cu multă fidelitate și absolut nimeni din parlamentarii sau miniștrii săi nu au obiectat absolut nimic: „Nici Dodon, nici Greceanîi. Domnul Voronin a fost și este un mincinos iscusit. Este un mincinos mai bun ca Dodon. Ăsta o fi motivul din care anule el e primul pe lista blocului ăsta al lor”.