Anatol Şalaru, secretarul general şi fondatorul Partidului Unităţii Naţionale, nu se va regăsi pe lista PUN la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Declaraţii şi explicaţii în acest sens au fost oferite de Anatol Şalaru în cadrul emisiunii Punctul pe Azi.

Anatol Şalaru declară că nu mizează în acest moment pe obţinerea unui loc în Parlament, scopul acestuia fiind altul:

„În momentul în care am făcut Partidul Unităţii Naţionale am declarat că nu am nicio intenţie să candidez, noi trebuie să promovăm tinerii politicieni, se vor regăsi în listă, care nu este aprobată încă, va fi aprobată de Consiliul Politic. Vor fi surprize foarte plăcute, vrem să venim cu o listă puternică.

Eu am fost ales de 5 ori în Parlamentul RM, inclusiv în primul Parlament. Cred eu că e timpul să îmi folosesc experienţa altfel decât în Parlament, prin creşterea unei noi generaţii de politicieni, susţinerea şi promovarea lor. Voi reprezenta partidul şi în alte domenii atunci când va fi necesar, dar vreau să promovăm tineri în Parlament, deocamdată. E timpul ca această clasă politică să lase şi urmași foarte buni".

Amintim, Partidul Unităţii Naţionale a anunţat că va merge pe cont propriu în alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 11 iulie 2021. Deocamdată, la CEC au depus actele şase partide, iar în urma tragerii la sorţi, CEC a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

1. Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE" ;
2. Partidului Politic „Partidul Acţiunii Comune — Congresul Civic";
3. Blocul electoral „RENATO USATÎI";
4. Partidul Politic „Şor";
5. Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate;
6. Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor.

Ordinea de înscriere în buletin rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.