O delegație a Platformei Demnitate și Adevăr întreprinde, începând de astăzi, o vizită de lucru la București. Timp de 3 zile, delegația va purta discuții cu partenerii săi politici privilegiați din România, Partidul Național Liberal. Primele întâlniri planificate pentru luni, 17 mai, au avut loc la Primăria Sectorului 6, după care, delegația Platformei DA a fost primită de Primarul Municipiului București, Nicușor Dan. Platformei DA a discutat în cadrul acestei vizite câteva proiecte de dezvoltare urbană și cooperare cu partenerii săi politici din Consiliile Municipiului București.

„Am discutat cu Andrei Năstase și colegii săi din Platforma DA despre posibile proiecte comune între București și Chișinău în domeniile culturii, educației și dezvoltării urbane. E important ca relațiile dintre cele două capitale să se consolideze, cu obiectivul împărtășit de a aduce mai aproape de România și Europa atât Chișinăul, cât și Republica Moldova. Mi-am amintit cu plăcere despre vizita pe care am făcut-o la Chișinău (inclusiv la congresul de matematică) și le-am spus oaspeților din Republica Moldova că-mi doresc să revin curând acolo. Mult succes tuturor celor care simt românește la Chișinău și în toată Republica Moldova!”, a scris primarul general al municipiului București.
Tot astăzi, Platforma DA a avut o întâlnire cu Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, cu care au discutat despre noile oportunități de colaborare în sectorul energetic, atât în ceea ce privește gazul natural, cât și energia electrică, acolo unde există un potențial imens de dezvoltare al relației economice dintre cele două maluri de Prut.
„Dincolo de sentimentul de frăție este necesară susținerea efectivă, care se vede prin proiecte comune reale și concrete în domeniul energetic. Am demonstrat, prin gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, că putem să derulăm aceste proiecte. Acum trebuie să continuăm și să dezvoltăm inițiativele energetice comune. Cred că sectorul energiei electrice reprezintă o zonă de interes și potențial. Parcursul european al Republicii Moldova presupune și reformarea modului în care este administrat sectorul energetic din această țară, iar astăzi, în discuția cu prietenul meu Andrei Năstase, mi-am arătat disponibilitatea de a lucra umăr la umăr cu el și de colegii săi pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Totodată, i-am asigurat de tot sprijinul României în condițiile angajamentului pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a scris Ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook. 
Platforma DA este așteptată pentru întâlniri și în cadrul ministerelor educației și culturii.

Vizita Platformei DA la București are loc la invitația Partidului Național Liberal din România. Ambele partide, Platforma DA și PNL, fac parte din familia Partidului Popular European.