Conducerea Partidului Unității Naționale (PUN) a avut astăzi, 17 mai, o întâlnire cu reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în perspectiva unificării unioniștilor in alegerile parlamentare. Despre aceasta anunță Ana Guțu, prim-vicepreședintele PUN, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Anei Guțu, senatorul Claudiu Târziu, a propus PUN-ului să meargă în alegeri pe lista AUR, însă partidul nu a acceptat, argumentându-și decizia prin faptul că AUR a mers în alegerile din România cu niște idei populiste, anti-sistem, anti-mască, anti-NATO și altele. 
„PUN a argumentat de ce o astfel de formulă nu poate fi acceptată: AUR România s-a acreditat ca un partid populist, antisistem, antieuropean, anti-NATO, anti-mască, anti-Covid, anti-vaccin etc”, explică Ana Guțu pe pagina sa de Facebook. 
În schimb, PUN anunță că a făcut o contra-propunere AUR-ului, însă aceasta nu a fost acceptată.
„PUN a făcut o contra-propunere: participarea unioniștilor Intr-un bloc electoral. Spre regret, această propunere nu a fost acceptată, AUR scoțând în prim-plan interesul îngust de partid și nu cauza națională: reunificarea celor două state românești”, menționează Guțu. 
Totodată, Ana Gușu susține că PUN va continua lupta în alegerile anticipate din 11 iulie și se arată sigură de accederea partidului unionist în Parlament. 
„Astfel, Partidul Unității Naționale își va continua activitatea politică prin confruntarea în alegerile parlamentare din 11 iulie cu forțele de extremă stânga, pro-estice, rămășițe oligarhice penale/criminale. PUN va accede în parlamentul Republicii Moldova și va constitui un grup parlamentar unionist, care va asigura o guvernare corectă în beneficiul tuturor cetățenilor. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a conchis Ana Guțu. 
Menționăm că, în vederea participării la alegerile anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Unității Naționale s-a arătat deschis pentru alăturarea la platforma unionistă a partidului a tuturor celor care simt românește și își doresc cu adevărat reîntregirea celor două maluri de Prut. În acest sens până la moment s-au alăturat PUN-ului așa personalități ca:  Iuliana Gorea-Costin, ex-ambasador extraordinar și plenipotențiar în cadrul Consiliului Europei; Mihai Gribincea, ex-ambasadorul R. Moldova în România, Belgia, Țările de Jos şi Luxemburg; Virgiliu Mărgineanu, regizor și producător, fiul lui Ion Mărgineanu, deputat în primul Parlament, semnatar al Declarației de Independență; Iurie Reniță, politician și diplomat moldovean, ambasador al Republicii Moldova în România și prin cumul în Muntenegru și Serbia; Anatol Vidrașcu, o personalitate culturală și intelectuală remarcabilă din Basarabia, publicist și editor de carte; Alexandru Arseni, constituționalist, și alții.