Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată la premiul „Sjur Lindebraekke” pentru Democrație și Drepturile Omului de Partidul Conservator al Norvegiei, partidul Prim-ministrului Erna Solberg. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook al șefului statului.

„Sunt onorată să accept Premiul Sjur Lindebraekke pentru Democrație și Drepturile Omului, pentru care am fost nominalizată în acest an de Partidul Conservator al Norvegiei, partidul Prim-ministrului Erna Solberg. Acest premiu este o apreciere a aspirațiilor oamenilor din Republica Moldova de a trăi bine în țara lor, în democrație, bunăstare și în respect pentru lege”, a scris ea.

Potrivit Maiei Sandu, ținând cont de faptul că Premiul Lindebraekke a oferit de Ziua Familiei, ea decis să doneze premiul bănesc ce îl însoțește, 5000 de euro, organizației neguvernamentale SOS Autism Moldova, care sprijină de mulți ani familiile cu copii cu autism din R.Moldova și le ajută să se integreze mai ușor în viața comunității: „Toți copiii și toate familiile din Moldova merită să trăiască bine acasă”.