Președintele R.Moldova, Maia Sandu, continuă vizita în raionul Cahul. De această dată șeful statului a avut o întrevedere cu mai mulți medici și lucrători medicali. Subiectul abordat fiind situația sanitară și din sistemul de sănătate.

Le-am mulțumit pentru eforturile imense, mai ales pentru sacrificiile făcute în ultimul an pentru combaterea pandemiei. Fiecare viață salvată este meritul lor. Personalul medical de la Spitalul Raional Cahul s-a vaccinat și a accentuat cât de importantă este imunizarea cetățenilor pentru a opri răspândirea virusului și a reveni la o viață normală. Mă bucur că am reușit să obținem suficient vaccin de mai multe tipuri. Acum este esențial ca vaccinul să ajungă la oamenii din toată Moldova, din cel mai îndepărtat sat”, a scris șeful statului.

Potrivit ei, pe lângă depășirea crizei sanitare, este esențial ca autoritățile să reabiliteze sistemul de sănătate, să îmbunătățească condițiile de muncă pentru tot personalul medical și să asigure servicii de calitate pentru toți pacienții, indiferent de locul de trai sau categoria socială din care fac parte.

Sperăm că următorul parlament și guvernul pe care-l va susține vor analiza serios necesitatea unui spital regional la Cahul, care să asigure standarde înalte de tratament pentru întreaga regiune. La rândul meu, voi continua să identific resursele financiare necesare pentru acest proiect”, a punctat ea.