Partidul Democrat din Moldova s-a întrunit astăzi în ședința Consiliului Politic Național, în cadrul căreia a fost aprobată lista pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Președintele PDM, Pavel Filip, a menționat că Partidul Democrat are cea mai prețioasă resursă în aceste alegeri- resursa umană: „oameni buni, profesioniști care au demonstrat că pot face lucruri concrete pentru țară și pentru cetățeni”.

Totodată, susține Filip, PDM este singura formațiune politică care a venit cu un Plan de țară, în care se arată ce a făcut formațiunea până acum și ce va face în continuare.

Am demonstrat că facem altfel de politică, am făcut și o altfel de listă pentru alegerile anticipate. Această listă a fost bazată pe mai multe criterii de meritocrație și avem o reprezentativitate bună pe criterii de gen, profesionalism, reprezentanți din teritoriu și ai tinerilor. Sunt în mare parte oameni care au realizat mai multe lucruri în viața lor. Sunt membri ai Guvernului pe care l-am condus și care a înregistrat rezultate, președinți de raioane care au implementat reformele elaborate de Guvernul nostru. Avem toate resursele necesare pentru a înregistra un rezultat bun în aceste alegeri”, a declarat liderul PDM.

Vedeți mai jos primele 20 persoane din lista echipei PDM:

1. Pavel Filip
2. Alexandru Jizdan
3. Monica Babuc
4. Ghenadie Buza
5. Mihai Olărescu
6. Nicolae Ciubuc
7. Svetlana Rotundu
8. Ion Leucă
9. Valentina Rotaru
10. Natalia Roșca
11. Mihai Popa
12. Igor Vremea
13. Viorel Babii
14. Nicolae Gorban
15. Serghei Rapcea
16. Ghenadie Muntean
17. Marina Novac
18. Tamara Verejan
19. Ana Aramă
20. Cecilia Graur

Amintim că președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a anunțat că nu va candida în actualul scrutin, oferind locul său președintelui raionului Cimișlia, Mihai Olărescu.

Detalii: Fără Dumitru Diacov în Parlament // Președintele de onoare al PDM refuză să candideze pentru un nou mandat de deputat