Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, o ia prin arătură. În cadrul unei emisiuni televizate, Voronin a făcut o declarație cu tentă rasistă.

Mai exact, liderul PCRM se arată încrezut în faptul că soldații NATO vor veni în țara noastră, iar moldovenii vor naște copii cu pielea întunecată în cazul în care partidele pro-europene vor câștiga alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Declarația a fost făcută, aseară, la TVC21.

„Asta doriți, dragi alegători, când veți vota acum pentru Parlament? Vreți să vină soldații NATO și să aveți copii mulatri, nu doar cu pielea albă? Asta vreți? Și ca jandarmii români să vină după ei?”, a declarat Vladimir Voronin, citat de realitatea.md

Amintim că, Blocul electoral al Partidului Comuniștilor și Partidului Socialiștilor a fost înregistrat, ieri, de Comisia Electorală Centrală în cadrul unei ședințe extraordinare. Simbolul Blocului va avea steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul – simbol, care se va regăsi pe buletinul de vot.

Pentru înregistrarea BECS au votat șapte membri CEC „pentru” și unul „împotrivă”. Este vorba de membrul CEC, Dumitru Pavel.