Analistul politic Anatol Țăranu consideră că blocul electoral nou format dintre PSRM și PCRM nu are o logică, iar interesele sunt evidente: de a menține funcționarea anumitor scheme. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

„Cine a putut să se aștepte la așa ceva? Cum un om normal poate să recunoască că el este gata să facă alianță politică cu persoana pe care a numit-o „măgar”? Atunci trebuie să deducem că se face o alianță măgărească?

Haideți să vedem ce s-a întâmplat când s-a creat această alianță. Este absolut evident interesul. Voronin avea problema să treacă în parlament și atunci a uitat de toate acuzațiile pe care i le-a adresat lui Dodon. Pentru dânsul primează acest lucru: să aducă partidul în Parlament, să mai aibă un mandat de deputat, acoperire deputățească, imunitate. Dar poate undeva acolo în adâncul memoriei, a conștiinței, undeva se gândește că poate mai ajunge o dată președinte.

În ceea ce privește Dodon situația este similară are același interes. Dodon este pe o pantă în cădere liberă. PSRM a făcut o gafă enormă promovându-l pe d-ul Dodon în calitate de lider. O persoană care a pierdut lamentabil prezidențialele nu poate fi locomotivă electorală. Mai degrabă e o piatră de moară pe picioarele PSRM. Interesele pecuniare sunt acelea care îi fac pe ei să se gândească „măcar o lună în plus, măcar o jumătate de lună”, pentru că asta înseamnă adunarea unor sume pe conturile bancare schemele continuă să funcționeze, o jumătate de funcționare a schemelor astea-s sume enorme, omul simplu nici nu poate să-și imagineze cât de mulți bani acolo sunt”, a explicat Țăranu. 

Potrivit analistului, asemenea politiceni sfidează logica și bunul simț și doar interesul egoist, meschin este acela de care se conduc, iar asta face ca R.Moldova să nu aibă perspective. 

Amintim că membrii Consiliului Republican al PSRM au votat pentru formarea unui bloc electoral cu Partidul Comuniștilor în scopul participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ulterior, Dodon a plecat la Vladimir Voronin pentru a semna documentul de formare a blocului electoral.

Detalii: Anticipate // Mariajul PSRM-PCRM, oficializat prin semnătură. Dodon și Voronin au creat blocul electoral