„Ne propunem ca până la sfârșitul anului curent să atingem obiectivul de imunizare a 70% din populația generală”. Declarația a fost făcută de a precizat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în cadrul unei discuții cu Ambasadorul Chinei la Chișinău, Zhang Yinghong. Oficialii au discutat un șir de subiecte de pe agenda bilaterală, în mod special fiind abordată evoluția situației epidemiologice la nivel național.

Totodată, șeful interimar al Executivului a reiterat mulțumirile Guvernului Republicii Moldova pentru donația generoasă de 150 mii de doze de vaccin Sinopharm și echipamentele medicale, oferite de Republica Populară Chineză la sfarșitul lunii aprilie.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare donate de China vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia.

La rândul său, prim-ministrul interimar a apreciat buna cooperare moldo-chineză în toate domeniile  de interes comun și a exprimat recunoștință pentru intensificarea sprijinului oferit de poporul chinez pentru cetățenii Republicii Moldova, în mod special după declanșarea epidemiei.