Consiliul Republican al PSRM a votat pentru formarea unui bloc electoral cu Partidul Comuniștilor în scopul participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost publicat de Igor Dodon.

Astăzi a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM în cadrul căreia a fost analizată strategia socialiștilor în alegerile parlamentare anticipate și au fost luate câteva decizii importante. În cadrul ședinței, a fost accentuat faptul că suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor țări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului țării noastre în câmp de manevre militare. Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chișinău, vor să impună cetățenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creștine, improprii națiunii noastre. De asemenea, se urmărește lichidarea identității moldovenești, inclusiv prin interzicerea limbii moldovenești. Se urmărește transformarea țării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forță de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor”, scrie el.

În acest context, Dodon a anunțat că membrii Consiliului Republican au fost unanimi în opinia privind „necesitatea unificării forțelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri și să asigure o guvernare profesionistă, responsabilă, cu experiență, în interesul cetățenilor țării și nu în folosul altor forțe străine”.

Au fost salutate acțiunile conducerii PSRM în vederea creării unui bloc electoral cu alte partide stataliste, în special cu PCRM. În final, Consiliul Republican al PSRM a decis asupra necesității semnării Acordului de creare a Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor, ca împreună să învingem la alegeri și să asigurăm conducerea responsabilă a țări, să le oferim cetățenilor ordine și bunăstare”, a precizat el.

Ulterior, liderul socialiștilor s-a deplasat la oficiul PCRM unde, împreună cu președintele PCRM Vladimir Voronin, a semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM.

De menționat că anterior, socialistul Vlad Bătrâncea declara că blocul electoral ar urma să se numească „Socialiștii și comuniștii”.

Detalii: Blocul electoral „Socialiștii și comuniștii” // Voronin și Dodon au avut o primă întrevedere

Amintim că PCRM a convocat marți, 11 mai, ședința Comitetului Central la care s-a votat acceptul privind crearea blocului electoral comun dintre cele două formațiuni.

Detalii: PCRM a decis: Va crea bloc electoral cu socialiștii