Guvernul a decis alocarea a 70 de milioane de lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2011. Hotărârea a fost votată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Executivului.

Banii vor fi alocați Comisiei Electorale Centrale pe măsura prezentării documentelor de plată.

Totodată, Guvernul a recomandat reprezentanților CEC să revizuiască hotărârea anterioară prin care s-a solicitat alocarea a 125 de milioane de lei pentru desfășurarea scrutinului în sensul micșorării sumei.

1. Ministerul Finanțelor:
- va aloca Comisiei Electorale Centrale din Fondul de rezervă al Guvernului mijloace financiare în suma de 70 milioane lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate;
- va asigura finanțarea cheltuielilor menționate pe măsura prezentării documentelor de plată.

2. Se recomandă Comisiei Electorale Centrale revizuirea devizului estimativ de cheltuieli în vederea diminuării pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”, se menționează în proiectul de hotărâre al Executivului.

Potrivit premierului interimar, Aureliu Ciocoi, suma respectivă va permite membrilor CEC să înceapă activitatea de organizare a scrutinului.

Sunt conștient de faptul că în situația în care suma alocată se va dovedi a fi insuficientă pentru cheltuielile suportate, atunci vom discuta, vom căuta noi posibilități financiare pentru a veni în susținerea cerințelor CEC”, a precizat el.

Amintim că Aureliu Ciocoi declara anterior că banii necesari organizării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi transferați Comisiei Electorale Centrale în mai multe tranșe. Acesta menționa că fondul de Rezervă nu dispune de suma totală de 125 de milioane de lei solicitată de CEC, iar din acest motiv Guvernul va aloca doar o primă tranșă pentru lansarea procesului.

Detalii: Aureliu Ciocoi: Banii pentru anticipate vor fi alocați în tranșe