Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, anunță că nu va participa în campania parlamentară din 11 iulie pe listele blocului electoral „Renato Usatîi”, dar nici pe listele oricărui alt concurent electoral. Potrivit medicului, în Parlament este mai mare nevoie de „oameni tineri, ambițioși și, probabil, mai puțin sentimentali”, iar partidul lui rămâne a fi „Medicina”.

După plecarea de la Spitalul Clinic Republican, am fost contactat de mai mulți politicieni și partide care mi-au exprimat simpatiile și mi-au propus colaborări. A fost și Renato Usatîi printre ei, care mi-a cerut părerea profesională pe un șir de subiecte de interes public și căruia îi sunt recunoscător pentru încrederea și atitudinea pur omenească, exprimată într-un moment dificil, în care a trebuit să mă despart de spitalul căruia i-am dedicat aproape o jumătate de secol. După 42 de ani de chirurgie și un mandat de medic-șef al celui mai mare spital din țară, experiența mea de aici și de peste hotare ar putea fi, probabil, utilizată în formarea politicilor publice din domeniul ocrotirii sănătății. Dar nu mă voi regăsi pe lista nici a unui partid politic”, a scris el.

Potrivit lui Ciubotaru, există două motive, „profesionale” și „personale” pentru care el refuză să se implice în politică.

1. Chiar dacă este deseori politizată, sănătatea publică trebuie să fie o preocupare peste orice interese de partid. De aceea, pot împărtăși experiența și umila mea pricepere pentru sistemul de sănătate publică și fără a fi pe vreo listă de partid.

2. Motivul personal este că sunt român, născut in Bucovina, sunt unionist convins, trăirile patriotice ale căruia sunt cel mai bine descrise în cântecele Doinei și ai lui Ion Aldea Teodorovici. Pentru o bună parte din clasa noastră politică aceste trăiri sunt demodate și naive”, a declarat el.

Amintim că acum o săptămână Renato Usatîi a declarat că Anatol Ciubotaru ar urma să se regăsească pe listele blocului său electoral pentru a participa la scrutinul parlamentar din 11 iulie.

Detalii: Fostul șef al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, se va regăsi pe lista blocului electoral „Renato Usatîi”