Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi-a exprimat marţi seara, la emisiunea Tema zilei de la TVR, speranţa că alegerile anticipate convocate în Republica Moldova pentru 11 iulie se vor desfăşura transparent şi "cu deplină corectitudine". El a reiterat sprijinul deplin al Bucureştiului pentru "agenda reformatoare" a preşedintelui Maia Sandu.

"Am luat notă de decizia pe care preşedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, a luat-o de dizolvare a Parlamentului şi de declanşare practic a procesului pentru alegeri anticipate pe 11 iulie", a declarat Bogdan Aurescu, citat de TVR Moldova.

"Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfăşurate printr-o implicare a guvernului actual de la Chişinău, în aşa fel încât să se desfăşoare transparent şi cu deplină corectitudine",  a adăugat ministrul Afacerilor Externe.

"Noi vom monitoriza cu toată atenţia modul în care se desfăşoară aceste alegeri şi nu vom ezita să atragem atenţia dacă există probleme", a subliniat Aurescu. "În acelaşi timp, vreau doar să mai menţionez faptul că România susţine pe deplin agenda reformatoare a preşedintelui Maia Sandu", a mai precizat el.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a arătat că acţiunile de sprijin pentru Republica Moldova vor continua. Printre acestea, acţiunea de trimitere a vaccinurilor împotriva coronavirusului. Deja peste 300 de mii de doze au fost donate.

"Vom vinde din cota noastră vaccinuri pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să poată să se vaccineze şi să pună capăt pandemiei şi dincolo de Prut", a conchis Bogdan Aurescu.