Liderul Partidului Unității Naționale Octavian Țîcu consideră că „unirea unioniștilor” ar fi un fals. Potrivit lui „unioniștii cât nu s-ar uni, tot va ieși un unionist care va considera că este mai unionist ca restul”. Astfel, Țîcu susține că unirea forțelor unioniste în jurul PUN ar fi soluția pentru a merge în alegeri.

„UNIREA UNIONIȘTILOR. Se vehiculează cu bună știință și instrumentalizat, atât de pe stânga, cât și de pe dreapta, dar și printr-o abilă strategie construită de politrucii roșii, că unioniștii trebuie să se unească între ei. Că dacă nu se pot uni între ei, cum pot face Unirea. Mai mult decât atât, de obicei posturile TV afiliate intereselor de discreditare a unioniștilor și unionismului adună liderii unioniști într-o emisiune, unde aceștia își toarnă zoi în cap unul la altul, arătând cât de jalnică e situația lor. FALS. Nici alții nu se unesc, nici pe stânga, nici pe dreapta, iar când se unesc iese ca la moldoveni, cu încurcături care complică și mai mult situația. Unioniștii cât nu s-ar uni, tot va ieși un unionist care va considera că este mai unionist ca restul. Mai ales când actorii politici din interior și exterior au interesul de a arăta cu degetul la dezbinarea unioniștilor. În plus, interesele liderilor unioniști sunt divergente: unii sunt compromiși și își doresc reabilitare, alții sunt servili unor alte interese decât realizarea Unirii, alții sunt niște oportuniști aflați în soldă.
 
SOLUȚIA. Acum e clar că după alegerile prezidențiale din 2020, PUN a captat nucleul votului unionist (și nu doar unionist) devenind cel mai competitiv actor politic cu mesaj integrator pe eșichierul de dreapta. Nu unirea liderilor cu sau fără ștampilă este soluția, ci unirea forțelor unioniste în jurul PUN. Noi am deschis Platforma Unionistă pentru toate personalitățile integre cu orientare românească, iar aderarea acestora la PUN și reacția pozitivă a oamenilor ne-a arătat că asta-i calea pe care trebuie să mergem. Prin urmare, PUNem un singur vot unionist la alegeri”, explică Țîcu. 
Totodată, Țîcu vorbește și despre unioniștii și unionisrmul din alte partide. Potrivit lui, faptul că mai multe partide de pe dreapta au cochetat cu unionismul și încearcă să inoculeze ideea că ar avea unioniști și agendă unionistă este un fals, iar „unioniști și unionist este partidul care are un lider politic care exprimă esența românismului din Basarabia, o echipă de personalități cu reputație unionistă, ca trăire și sens politic, program și doctrină politică unionistă, sprijinul și susținerea din România și organizații teritoriale ale căror membri reprezintă expres viziunile de reunire cu România. Unicul partid cu o asemenea vocație la ora actuală este Partidul Unității Naționale”, afirmă Țîcu. 
 
Liderul PUN mai consideră fals și faptul că „mai multă lume cu viziuni românești stă la îndoială și este măcinată de incertitudine în privința votului unionist, preferând să-și arunce opțiunea în coșul perdant al partidelor proeuropene”. Astfel, Țîcu excplică faptul că absența unioniștilor în Parlament va complica soarta românească și europeană a R.Moldova, iată de ce prezența PUN în Parlament ar putea asigura competența pentru realizarea Unirii. 
„Nu veți avea niciodată siguranță, bunăstare și prosperitate, atât timp cât nu veți susține opțiunile politice care vă reprezintă. România nu va putea face mai mult decât îi permite Chișinăul dacă la guvernare nu vor fi unioniști, iar absența noastră din Parlament și din actul de guvernare va complica definitiv soarta românească și europeană a R. Moldova. Doar prezența Platformei Unioniste PUN în Parlament, fapt demonstrat prin toate acțiunile pe care le-am întreprins până acum și pe care le-ați văzut cu toții, ne poate asigura caracter și competență pentru a ne asuma realizarea idealului de Reunire cu România”, a conchis Țîcu.