Ambasadorul rus, Farit Muhametșin, a avut luni, 6 martie o întâlnire cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski în cadrul căreia l-a informat pe acesta privind vizita vice-ministrul rus de externe Grigori Karasin la Tiraspol.

Krasnoselski a menționat că tema principală care va fi discutată în cadrul vizitei vice-ministrului de externe la Tiraspol ar fi situația politică externă care s-a creat în jurul Transnistriei, informează Novosti PMR

„Pentru ca vizita să fie constructivă, fructuoasă și intensă este nevoie de o pregătire față de sosirea lui Karasin, Tema de bază e situația politică externă, creată în jurul Transnistriei. Cu părere de rău, această situație se înrăutățește. Dacă se vor materializa planurile Ucrainei și Moldovei privind instaurarea controlului comun la frontieră, nouă nu ne va fi deloc ușor. De aceea noi am vrea să ne bazăm pe garantul și intermediarul nostru în procesul de negocieri – Federația Rusă”, a declarat Vadim Krasnoselski.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu a răspuns a fost disponibil pentru a confirma vizita lui Grigori Karasin în Republica Moldova.