Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că prin acțiunile din ultima perioadă, Igor Dodon a fragmentat stânga politică din R.Moldova, iar ca urmare mulți cetățeni cu viziuni de stânga vor refuza să susțină PSRM în această cursă electorală.

Dodon a reușit ceea ce nu a reușit nimeni înaintea lui: a fragmentat stânga politică. E prima dată când pe stânga avem o aglomerație, nu un monolit. Asta e meritul lui Dodon. A divizat, după asta a trădat PCRM-ul, a ieșit de acolo și a atacat și insultat foștii colegi, i-a folosit pe alții de pe stânga atunci când i-au trebuit, s-a coalizat după asta s-a certat cu Usatîi, l-a insultat nu o dată pe Voronin, a atacat electoratul de stânga non PSRM, antagonizându-l la maximum. Acum mulți de stânga nu-l vor vota pe Dodon niciodată în viață”, a scris el.

Potrivit parlamentarului, de dragul unor câștiguri de moment, Dodon s-a insultat, atacat, s-a certat și s-a murdărit cu absolut toți de pe stânga.

Acum încearcă disperat să dreagă busuiocul cu niște blocuri electorale croite rapid. Dreapta pro-europeană e relativ mai consolidată decât stânga pro-rusă - o premieră pentru Moldova. Să vedem ce urmează”, a punctat Alaiba.

Amintim că PCRM a decis să continue consultările cu PSRM privind formarea unui bloc electoral pentru participarea la scrutinul din 11 iulie. Decizia a fost adoptată astăzi în cadrul ședinței Comitetului Executiv al Comitetului Central al PCRM.

Detalii: Anticipate // Decizie de ultima oră a conducerii PCRM. Partidul se îndreaptă spre un bloc electoral cu PSRM

De precizat că în ultima perioadă, Voronin a declarat că Dodon „nu merită nici măcar titlul de măgar de onoare al Găgăuziei”, este un „trădător şi un demagog”, dar și că a „discreditat mişcarea de stânga din R.Moldova”.