Procuratura Generală neagă că a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov în dosarul „kuliok pentru Dodon”. Asta deși aseară atât fostul ministru al Justiției, deputatul Vladimir Cebotari, cât și deputatul Iurie Reniță au declarat că cei doi au depus un autodenunț la Procuratură după ce i-au transmis lui Igor Dodon o sacoșă cu bani în iunie 2019.

„Pentru corecta informare a opiniei publice, menţionăm că, Procuratura NU a recepționat vreun autodenunț sau denunț în acest sens, iar cele invocate de domnul deputat NU corespunde adevărului și nu sunt de natură să afecteze valoarea soluțiilor emise de procurori și judecători în speța dată. În acest context, lansăm o invitație publică către deputatul Reniță, în cazul în care dispune de careva materiale relevante să le prezinte oficial la Procuratură pentru a fi valorificate conform procedurilor legale”, spune procuratura într-un comunicat de presă. 

PG vine și cu o serie de lecții pentru politieni spunând că „Justiția nu se face pe Facebook sau în studiouri televizate, iar procedurile legale trebuie să fie cunoscute în special de către aleșii poporului, deputați în Parlament”.

„Înțelegând pe deplin importanța proceselor electorale și tendința actorilor politici spre o vizibilitate cât mai mare, Procuratura îndeamnă concurenții electorali să încerce să iasă în evidență prin alte metode decât a face din Procuratură un subiect de polemici și să-și construiască campaniile pe subiecte care țin direct de sfera competenței lor”, conchide PG comunicatul.

Deputatul „PRO Moldova” și fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a delcarat aseară că fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și ex-vicepreședintele formațiunii, Serghei Iaralov, au depus un autodenunț la Procuratură după ce i-au transmis lui Igor Dodon o sacoșă cu bani în iunie 2019. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Dosarul „kuliok” / Cebotari: După transmiterea banilor lui Dodon, Plahotniuc a depus autodenunț. Toate înregistrările se află la Procuratură

Amintim că în spațiul public au apărut mai multe imagini video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM. 

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani

Ulterior, PG a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.