Președintele R.Moldova, Maia Sandu, și-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19. Evenimentul a avut loc la sediul Policlinicii de Stat din mun.Chișinău.

Mi-am administrat astăzi prima doză de vaccin și sunt aici pentru a încuraja toți cetățenii R.Moldova care încă nu s-au vaccinat, să facă acest lucru. Este foarte important. Mulți dintre noi am pierdut oameni dragi în această pandemie. Mai mulți au pierdut salarii, locuri de muncă. Majoritatea suferă din cauza că nu pot să-și vadă oamenii dragi, nu se pot aduna împreună cu prietenii, familia. Pentru ca să punem capăt acestor nenorociri, pentru a putea ieși din această pandemie, singura soluție este să ne vaccinăm”, a declarat șeful statului la ieșire din instituția medicală.

Maia Sandu a precizat că în următoarele zile R.Moldova va avea vaccin pentru toți cetățenii.

Astăzi va ajunge în țară următoarea donație de 100 de mii de doze din partea României. Este vorba despre vaccinul AstraZeneca. Avem și alte tipuri de vaccin, și în următoarele săptămâni și luni putem să aducem vaccin pentru toți cei care vor să se vaccineze”, a adăugat ea.

Amintim că, vaccinarea împotriva COVID-19, în R.Moldova a început pe data de 2 martie. De la începutul campaniei de imunizare s-au vaccinat în total au fost administrate 171 820 doze de vaccin.