Președintele PCRM, Vladimir Voronin, și secretarii Comitetului Central al formațiunii, „vor continua” consultările cu PSRM privind formarea unui bloc electoral pentru participarea la scrutinul din 11 iulie. Decizia a fost adoptată astăzi în cadrul ședinței CE al PCRM.

Totodată, secretarul CC al PCRM, Oleg Reidman, urmează să pregătească toate actele necesare în vederea formării unui bloc electoral în urma consultărilor.

PCRM și conducerea partidului rămân pe aceeași poziție privind evaluarea activității PSRM și a lui Igor Dodon. Cu toate acestea, noi nu putem subestima riscurile pentru Moldova, legate de viitoarele alegeri în Parlamentul R.Moldova”, se menționează în comunicatul PCRM în urma ședinței Comitetului Executiv al formațiunii.

Potrivit comuniștilor, „există riscuri reale ca la guvernare în urma scrutinului parlamentar să ajungă forțe unioniste de dreapta care pun în pericol independența și suveranitatea Moldovei”.

Amintim că anterior, PSRM și Igor Dodon au lansat un apel privind formarea unui front comun între partidele de stânga la alegerile parlamentare anticipate. Vladimir Voronin declara atunci că așteaptă o adresare oficială la discuții.

Detalii: Vladimir Voronin, despre „frontul comun” cu PSRM: Vom discuta când vom avea o adresare oficială