Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon, se pare că, a renunțat la declarațiile anterioare privind necesitatea respectării măsurilor anti-COVID pentru a nu admite agravarea situației pandemice – argumentele invocate pentru a amâna organizarea alegerilor parlamentare anticipate. În acest sens, socialiștii anunță cu mare fast organizarea, pentru ziua de 9 Mai, a unei manifestații sub formă de marș din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”.

Potrivit socialiștilor, este vorba de marșul „Regimentul Nemuritor”, organizat cu prilejul „Zilei Victoriei”.

La data de 9 mai la Chișinău va avea loc Regimentul Nemuritor. La ora 10.00 coloana va porni de la Arcul de Triumf”, a scris deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

Potrivit unei cereri înregistrate la Primăria Chișinău, numărul estimat de participanți constituie 30 de mii de oameni.

De menționat că, PSRM critica anterior intențiile președintelui Maia Sandu de a organiza alegerile parlamentare anticipate, declarând că șeful statului va fi direct responsabil de agravarea situației pandemice din R.Moldova: „Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%”, declara acum o săptămână Igor Dodon.