Cinci lideri de partid riscă amenzi de la 9 mii la 15 mii lei pentru neprezentarea rapoartelor privind gestiunea financiară a partidelor politice în termenul şi formatul stabilite de către Comisia Electorală Centrală, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport. Astfel, cei cinci sunt așteptați la sediul CEC în vederea întocmirii procesului-verbal în conformitate cu prevederile Codului contravențional.

Mai exact, este vorba despre: Gheorghe Cavcaliuc (Partidul Acasă Construim Europa), Nicolae Alexei (Partidul Legii și Dreptății), Vasile Costiuc (Partidul „Democrația Acasă”), Serghei Toma (Partidul Oamenilor Muncii) și Ion Dron (Partidul pentru Oameni, Natură și Animale).

Alexei, Cavcaliuc și Costiuc sunt așteptați la sediul Comisiei Electorale Centrale pe 26 mai, iar Toma și Dron – pe 27 mai.

Reprezentanții CEC au menționat că în caz de neprezentare nemotivată la data, ora și locul indicat în citație, procesul-verbal cu privire la contravenție va fi întocmit în lipsa contravenientului și trimis instanței de judecată pentru examinarea cauzei.