Președintele „Partidului Nostru” și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a venit la sediul Comisiei Electorale Centrale în vederea înregistrării blocului electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Blocul va fi compus din 2 partide – „Partidul Nostru” și Partidul „Patria”.

Acum câteva zile consiliile politice naționale „Partidului Nostru” și Partidului „Patria” au decis să fie creat un bloc electoral. Acesta se va numi Blocul Electoral „Renato Usatîi”. Cu toții cunoașteți că Partidul „Patria” cu care am participat la alegerile parlamentare din 2014 a fost exclus. Avem decizia CEDO că am fost excluși ilegal din cursă”, a declarat el.

Potrivit lui Usatîi, Dodon ar intenționa să formeze mai multe blocuri electorale pentru a duce în eroare cetățenii. Drept exemplu, primarul de Bălți a amintit despre grupul de inițiativă „Ai noștri” condus de Mihail Ahremțev, un fost membru PSRM.

Dodon a pregătit înregistrarea unor blocuri și partide atât de dreapta, cât și de stânga. Pentru a evita orice fel de provocări, noi cu colegii am decis să mergem cu Blocul Electoral „Renato Usatîi”. Sunt sigur că nimeni nu va putea confunda numele meu cu câteva partide asemănătoare”, susține politicianul.

Usatîi a mai spus că campania electorală va fi una „murdară și complicată”.

Ieri deja s-au împărțit locurile în blocul „patriotic” a socialiștilor și comuniștilor... Tot ieri s-a negociat ca PLDM, după plecarea din funcție a lui Filat, să facă bloc electoral cu Platforma DA... Dodon mai pregătește și înregistrarea unui bloc sau cu denumirea „PAS” sau cu denumirea „Maia Sandu”. Să înțelegeți, el a găsit deja o femeie cu numele Maia Sandu nu știu prin ce localitate”, menționează el.

Usatîi a mai spus că formațiunea sa nu este una de stânga, ci de centru. Potrivit lui, lista candidaților va fi prezentată săptămâna viitoare.

De menționat că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie. Perioada electorală, când va fi dat startul procesului de desemnare a candidaţilor, va începe pe 12 mai.