Președintele R.Moldova, Maia Sandu, anunță că relația cu Rusia este una importantă atât din perspectiva numărului mare de cetățeni care în continuare lucrează în Federația Rusă, cât și din perspectiva relațiilor comerciale, „chiar dacă avem anumite probleme”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii In PROfunzime de la ProTV.

Îmi propun să încercăm să rezolvăm acele probleme, în mod special cele care țin de regimul comercial. Chiar dacă noi suntem parte a regimului comercial din CSI, dar am fost privați de anumite facilități pe care le oferă acest regim, o să continuăm să discutăm cu Federația Rusă pentru a obține acele facilități și să oferim producătorilor din R.Moldova posibilitatea exporturilor și în Vest și în Est”, a declarat ea

Șeful statului a precizat că este deschisă pentru o vizită în Rusia.

Este perioada pandemiei, crizei politice care nu crează anumite condiții, dar pe canale diplomatice discutăm. Nu am discutat despre vizită, dar discutăm despre probleme concrete. Discut cu ambasadorul Federației Ruse despre aceste probleme. Am făcut și niște scrisori, inclusiv pe vaccin. Le suntem recunoscători pentru acest vaccin”, a precizat Sandu.