Igor Dodon „regretă” faptul că președintele Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului, ceea ce, potrivit socialistului, a făcut imposibilă votarea, în cadrul ședinței plenare de azi, mai multor proiecte sociale. Declarația vine în contextul în care în această săptămână nici nu au fost preconizate ședințele plenare ale Legislativului, lucru anunțat anterior de deputatul Platformei DA, Liviu Vovc.

Dodon a anunțat pe rețele sociale că a prezidat astăzi ședința fracțiunii parlamentare a PSRM, în cadrul căreia s-a discutat situația politică din R.Moldova.

Am decis că Partidul Socialiștilor merge la alegeri, cu toate că aceste alegeri ar fi fost mai potrivite toamna, când riscurile pentru cetățeni ar fi fost considerabil mai reduse. În perioada următoarelor luni Moldova încă se află sub pericolul  creșterii masive a numărului de infectări cu coronavirus COVID-19, mai ales după anularea Stării de Urgență, iar criza economică și socială se poate aprofunda, din cauza lipsei unui Parlament și a unui Guvern pe deplin responsabil”, a scris acesta.

La fel, menționează Dodon, în cadrul ședinței „a fost exprimat regretul că din cauza decretului semnat ieri de președintele Maia Sandu, astăzi, nu vor putea fi examinate, și adoptate în lectură finală de către Parlament unele proiecte importante sociale”.

Mai exact, socialistul s-a referit la: majorarea cu 40% a salariilor pentru medici; achitarea restanțelor pentru patru luni a remunerării muncii angajaților ÎS „Calea Ferată din Moldova”; anularea examenelor de bacalaureat; subvenționarea asociațiilor obștești naționale ale persoanelor cu dizabilități; compensarea biletelor de tratament pentru veterani și alte proiecte.

De menționat că în ziua de miercuri, 28 aprilie, deputatul Platformei DA, Liviu Vovc, a declarat că din informația obținută de la reprezentanții Legislativului, în această săptămână Parlamentul nici nu trebuia să se întrunească în ședință.

Detalii: Deputat: Săptămâna aceasta ședința plenară nu va mai avea loc. Majoritatea ȘorDon lucrează doar când au interese personale

Amintim că în ultima perioadă Dodon a lansat în spațiul public mai multe informații false. În mod special, acesta o ataca pe președintele R.Moldova, Maia Sandu.

Detalii: FAKE NEWS // Dodon relansează minciunile despre pericolul unui război în R. Moldova

FAKE NEWS // Dodon a mințit când a spus că moldovenii au nevoie de invitație specială pentru a intra în Rusia

Un nou fake news marca Dodon: Minte că Maia Sandu vrea să interzică folosirea limbii ruse în biserică