Ilan Șor cere BNM-ului și Ministerului de finanțe să se întâlnească cu el pentru că acesta vrea să întoarcă creditul de urgență în valore de 13 miliarde de lei acordat celor trei bănci falimentate - BEM, BS și UB. În acealași timp acesta cere Procuraturii Generale ca să ridice mandatul de arest pe numele său pentru ca Șor să poată participa la ședințele de judecată.

În cadrul unei conferințe de presă organizată în regim online, Șor a declarat că imediat ce PG va ridica mandatul de arest atunci el va veni în R. Moldova.

„Acționarii de la cele trei bănci, pe care eu îi reprezint, vor să întoarcă acei bani care au fost oferiți în cadrul creditului de urgență acordat de BNM. Mai departe noi vom cere acești bani de la cei care i-au furat”, a declarat Șor precizând că el nu este beneficiarul niciunui leu furat din bancă.  

Întrebat de presă unde se află în acest moment, răspunsul lui Șor a fost scurt: „Într-un loc sigur”.

În iulie 2019, Procuratura Generală (PG) a anunțat că deputatul Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și șase luni de închisoare într-un dosar de escrocherie, vizat în ancheta privind frauda bancară și figurant în Raportul Kroll, a plecat din R. Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, fără a trece controlul vamal sau cel de frontieră în perioada 14-17 iunie. PG a declarat că anchetează aceste circumstanțe în cadrul unei anchete deschise pentru trecerea ilegală a frontierei.

Detalii: Shor își continuă show-ul. S-a îmbolnăvit înainte de ședința de la Curtea de Apel