Mai mulți oameni s-au adunat astăzi în fața Curții Constituționale pentru a „apăra instituția de atacurile puse la cale de Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor”. Protestul este organizat de PAS, după ce astăzi Parlamentul a votat o hotărâre privind anularea actului de numire a Domnicăi Manole în funcția de judecător al CCM și o hotărâre de recunoaștere a stării de „captivitate” a CCM.

La acțiunea de protest s-au alăturat deputații Platformei DA și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Se conturează tot mai clar o tentativă de lovitură asupra Curții Constituționale. Șor, Dodon, Plahotniuc au pus la cale atacul asupra CC. Ați văzut cu toții unul dintre primele atacuri asupra unui judecător al CC. Din informațiile noastre, ei vor continua acest lucru și în raport cu ceilalți judecători. Tot astăzi, probabil, vor încerca să desemneze un judecător al CC. nu m-aș mira dacă acest pretins judecător n-ar fi Vasile Bolea. Situația devine tot mai complicată. PSRM împreună cu ȘOR și deputații lui Plahotniuc, acest trio a orchestrat această lovitură pe care o dau ei astăzi. De aceea, mă adresez către toți cetățenii, cei care sunteți în Chișinău, cei care puteți – veniți în fața Curții Constituționale. Mergem cu toții la CC, apărăm această instituție și nu permitem lui Dodon, lui Voicu să încerce să forțeze intrarea în CC. Acum venim cu toții la CC. Mă adresez și altor actori politici să facă același lucru și să vină să apere CC”, a declara anterior Igor Grosu în cadrul unui briefing de presă. 

Alexandru Tănase a declarat că acțiunile deputaților PSRM-„Șor” care au adoptat o Declarație privind caracterul captiv al Curții Constituționale și au votat un proiect de hotărâre prin care au anulat votul din 2019 privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la CCM reprezintă un atac asupra judecătorilor constituționali, acțiuni descalificante pentru oamenii politici și incompatibile cu valorile statului de drept.