Adunarea Parlamentară a Constiliului Europei a adoptat o rezoluție prin care cere eliberarea imediată a lui Alexei Navalnîi. Rezoluția a fost susținută de 105 de deputați, 26 au votat împotrivă, iar 11 au fost absenți.

Din partea delegației R.Moldova, documentul a fost susținut de reprezentantul PAS, Mihai Popșoi și democrata Monica Babuc. Socialiștii Vlad Bătrîncea și Gaik Vartanean, dar și reprezentantul Platformei DA, Liviu Vovc, nu au participat la procedura de vot.

APCE a solicitat Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei să „utilizeze toate instrumentele de care dispune” pentru a asigura executarea completă și promptă a hotărârii Curții de la Strasbourg care i-a dat câștig de cauză lui Navalnîi.

La fel, APCE a solicitat Rusiei să-i ofere lui Navalnîi toate îngrijirile medicale, inclusiv examinarea și tratamentul de către un medic pe care opozantul va fi în drept să-l aleagă. Totodată, Comitetul anti-tortură al Consiliului Europei ar urma să efectueze o vizită de monitorizare la penitenciarul în care este ținut Navalnîi.

Totodată, APCE a adoptat și o rezoluție privind violarea drepturilor omului în Belarus. Și de această dată doar Popșoi și Babuc au susținut documentul. Alți trei reprezentanți ai Parlamentului de la Chișinău nu au participat la vot.