Deputații PAS vin cu reacții la ultimele decizii adoptate de Comisia pentru Situații Excepționale, printre care abrogarea „orei marțiale”, reluarea procesului educațional în învățământul tehnic și superior și reluarea activităților teatral-concertistice. Potrivit parlamentarilor, în urma relaxării restricțiilor, starea de urgență valabilă până la data de 30 mai trebuie anulată.

Dacă Comisia pentru situații excepționale anulează mai toate măsurile luate anterior, poate următoarea decizie să fie anularea interdicției dizolvării Parlamentului? Că se pare că e cam unica restricție care a mai rămas”, a scris deputatul Sergiu Litvinenco.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, este de părerea că starea de urgență rămâne valabilă pentru a permite socialiștilor să fure în continuare cetățenii.

Să te ții cu ghearele de putere este o crimă împotriva poporului! Teatrele se deschid, secțiile COVID se închid, copiii revin la școală, doar socialiștii rămân în starea lor de urgență pentru a fura până la alegeri”, a menționat el.

Parlamentarul Radu Marian susține că Guvernul trebuie să vină în mod urgent către Parlament cu o propunere de anulare a stării de urgență.

Oamenii din Guvern necontrolați de PSRM-Șor, deși sunt în minoritate, trebuie să pună presiune din interior pentru ca propunerea de anulare a stării de urgență să ajungă cât mai curând pe agenda ședinței executivului. Nu trebuie așteptat verdictul Curții Constituționale. Chiar dacă propunerea nu va fi votată în Parlament, va transmite un semnal societății că Guvernul nu vrea să fie făptaș la încercările disperate ale lui Dodon și Șor de a fugi de anticipate. Instituția guvernamentală trebuie să apere interesele oamenilor, nu a hoților”, a precizat el.

Amintim că CSE a anunțat astăzi despre relaxarea mai multor restricții.

Detalii: CSE a decis: Începând cu 26 aprilie se abrogă ora marțială în R.Moldova. Deplasările în afara casei după 23:00 - permise

Comisia pentru Situații Excepționale a decis: Slujbele în preajma sărbătorilor pascale permise în aer liber

Reluarea activităților teatral-concertistice, permisă din 2 mai. Numărul de spectatori nu va trebui să depășească 30%