Judecătorul care a examinat dosarul lui Ilan Șor în privința fraudei bancare și care l-a condamnat pe politicianul fugar la doar 7,5 ani de închisoare ar fi avut unele înțelegeri cu Șor și chiar ar fi primit favoruri în schimbul sentinței blânde, potrivit unei investigații realizate de RISE Moldova. Totodată, Andrei Niculcea a fost și judecător-raportor în dosarul în care a fost condamnat fostul premier, Vlad Filat, dosar intentat în baza denunțului lui Ilan Șor.

RISE Moldova scrie că „pe 21 iunie 2017, judecătorul Andrei Niculcea a bătut cu ciocanul în masă. A citit sentința lui Șor. Propunerea avocaților prin care infracțiunea de escrocherie să fie înlocuită cu alta mai blândă a fost acceptată. În total, în dosarul „Furtul Miliardului”, Șor s-a ales cu o pedeapsă de 7,5 ani de închisoare. Măsura – arest la domiciliu se modifică. Acuzatul este eliberat imediat de sub strajă din sala de judecată”.

Jurnaliștii RISE prezintă dovezi care demonstrează că după această decizie, concubina judecătorului lansează un salon de cosmetică pe Aeroportul Internațional Chișinău – controlat direct de Ilan Șor. De acolo, aleasa judecătorului zboară spre capitalele modei: Paris și Milano, împreună cu sora vitregă a lui Ilan Șor. Între timp, Șor devine fugar, iar judecătorul Andrei Niculcea zboară de mai multe ori spre Israel, acolo unde s-a refugiat Șor.

Totodată, investigația relevă că Judecătorul lui Șor care i-a dat sentința blândă își ascunde și averea.

Investigația integrală pe RISE MOLDOVA.

Ținem să precizăm că dosarul în care a fost condamnat Vlad Filat este examinat la CEDO. În luna ianuarie curent, CEDO a anunțat că respectivul dosar va fi examinat în mod prioritar. Detalii: DOC // Avocatul lui Vlad Filat: CEDO va examina în mod prioritar dosarul ex-premierului