Cetățenii R.Moldova îi oferă cea mai mare încredere Maia Sandu. Potrivit unui sondaj realizat de Institutului Republican Internațional (IRI) 41% din cetățeni au cea mai mare încredere în președintele R.Moldova.

În Igor Dodon au încredere doar 19% din cetățeni. Fostul șef de stat este urmat de Andrei Năstase cu 12%. Urmează Renato Usatîi - 11%, Ilan Șor - 7%, Vladimir Voronin - 7%. Alți politicieni iau patru și mai puține procente. Tocmai 17% din respondenți nu au încredere în niciun politician sau persoană publică. 

Sondajul a fost coordonat de Ipsos în numele institutului de cercetări Center for Insights in Survey Research (CISR) al Institutului Republican Internațional. Lucrul în teren a fost realizat de Magenta Consulting. Datele sondajului au fost colectate pe tot teritoriul Moldovei (cu excepția Transnistriei) în perioada 9 februarie 2021 – 16 martie 2021, prin intermediul interviurilor telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un cadru de sondaj dual ce include atât telefonia mobilă cât și cea fixă. Marja de eroare pentru eșantionul național nu depășește ±2.4 puncte, pragul de încredere fiind de 95 de procente. Marja de eroare pentru eșantionul Chișinău nu depășește ±4.2, pragul de încredere fiind de 95 de procente.

Captură: iri.org