Concediere cu semne de întrebare în cadrul Aparatului președintelui raionului Edineț. Președintele socialist, Nicolai Melnic l-a eliberat din funcție pe Andrei Ghețu, specialist principal tineret și sport. Motivul invocat ar fi mai multe abateri de la disciplină, potrivit Nord News.

Andrei Ghețu neagă acuzațiile și consideră că aceasta este doar o răfuială a socialiștilor, pentru faptul că nu le împărtășește viziunile lor politice.

„În primul rând, vreau să vă spun că sunt un lucrător transparent. Ei (nota red – aparatul președintelui raionului Edineț) nu au de ce să se anine în tot ce privește lucrul pe care îl fac. Să avut intenția să mă concedieze legal, ei erau să se lege de activitatea mea, erau să-mi indice ce și unde nu am făcut corect. Dar așa, tot ce ține de serviciu, la mine este frumos și aranjat, dar lor asta nu le place, că eu lucrez curat”, a declarat Andrei Ghețu, potrivit sursei citate.

Aparatul președintelui a colectat mai multe plângeri pe numele lui Andrei Ghețu. Primul care a venit cu acuzații a fost Tudor Țapu, un apropiat de-al lui Nicolai Melnic. Țapu susține că a fost ofensat de Ghețu.

„Tudor Țapu a scris plângere pe mine, că printr-o convorbire telefonică l-am ofensat pentru că el nu vine la lucru și primește bani de la stat ilegal, iar aceasta este corupție mare împotriva statului nostru…Acest specialist în sport este și polițist la pensie, iar copii care frecventează secțiile pot spune că acest om nu se prezintă deloc la serviciu”, a spus Andrei Ghețu.

După această plângere au urmat încă trei. Persoane de încredere ale președintelui raionului Edineț declară că au fost amenințate sau jignite de către Andrei Ghețu.

„Ei au văzut că eu nu-i susțin pe socialiști și bat alarma…dar nu înțeleg ce are sportul cu linia politică? La noi sunt ignorați sportivii de performanță, care au studii superioare…Ei (nota red. – socialiștii) se țin toți cu ghiarele de funcții, eu le fac observații, dar ei îmi reproșează că nu-i stimez…Toți luptă pentru putere, dar pentru societate nu fac nimic”, a conchis Andrei Ghețu.

Nicolai Melnic a manifestat un comportament agresiv atunci când Andrei Ghețu a încercat să ajungă în biroul președintelui pentru a discuta despre demisia sa.

Nicolai Melnic a refuzat să vorbeaacă cu jurnaliștii Nordnews.md.

 „- Sunt ocupat, acum merge comisia. Eu mă pregătesc de sesie.

-Când pot să revin cu un apel?

-Nicicând. ”

Andrei Ghețu vrea să fie restabilit în funcție și a înaintat deja o cerere de chemare în judecată.