Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 20 aprilie, o întrevedere cu Preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Ludovic Orban.

Cei doi oficiali au discutat despre evoluțiile politice și despre susținerea continuă a României pentru R. Moldova.
„Am avut o întâlnire deosebită, astăzi, la Parlament, cu doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, cu care am avut plăcerea să discut despre evoluțiile politice. Continuăm să susținem cu forță și încredere parcursul european al Republicii Moldova și suntem determinați să îi ajutăm în continuare pe cetățenii moldoveni să treacă peste pandemia de COVID-19”, a scris Orban pe pagina sa de Facebook. 
Tot ieri, Președintele R.Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu prim-ministrul României Florin Cîțu. Un subiect discutat de cei doi a fost campania de imunizare împotriva COVID și depre posibilitatea basarabenilor de a se vaccina în România indiferent de condiții.
Totodată, Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia s-au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei Președintelui României la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020.

Detalii: Întrevederea Maia Sandu – Klaus Iohannis // Președintele român a reiterat sprijinul pentru agenda de reforme a Președinției R. Moldova

Întrevederea celor doi oficiali a avut loc după întoarcerea Maiei Sandu de la Strasbourg, unde a susținut un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și a avut întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.
 
La București Maia Sandu a mai avut o întrevedere cu Preşedintele Senatului, Anca Dragu.
După vizita sa la București, Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul generos oferit pentru lupta cu pandemia în R.Moldova.
„M-am bucurat să-l revăd, de această dată la Cotroceni, pe domnul Președinte al României, Klaus Iohannis, căruia i-am mulțumit personal în numele cetățenilor noștri pentru solidaritatea și sprijinul generos oferit de România pentru lupta cu pandemia în țara noastră. Cele 204.000 de vaccinuri care deja au ajuns în Republica Moldova ne permit să vaccinăm cetățenii noștri și să fim optimiști cu privire la revenirea la normalitate. De asemenea, am avut întrevederi cu domnul Prim-ministru Florin Cîțu, cu doamna Anca Dragu, Președintele Senatului, și cu domnul Ludovic Orban, Președintele Camerei Deputaților. Am discutat despre proiectele comune de viitor între Republica Moldova și România în beneficiul cetățenilor noștri. Mulțumim frumos, România!”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.