Reprezentanții companiilor petroliere jecmănesc cetățenii de bani, iar agențiile de supraveghere, storc statul ridicând cele mai mari salarii din R. Moldova. La aceste concluzii a ajuns deputatul Platformei DA Stela Macari, după ce citit raportul pe ultimii doi ani a Consiliului Concurenței referitor la majorările prețurilor la produsele petroliere.

Potrivit Stelei Macari, raportul va fi analizat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe. Totodată, Stela Macari sugerează că socialiștii nu vor permite ca ședința să fie publică, deoarece în raport ar exista anumite lucruri care trebuiesc tăinuite. 
„Astăzi, la comisia CEB, urmează să discutăm raportul Consiliului Concurenței pe majorările prețurilor la produsele petroliere, un raport pentru ultimii doi ani. Sigur că socialiștii nu vor permite ședință publică, căci raportul este confidențial. Dar la ce scamatorii am găsit și citit în acest raport, este greu de înțeles de ce ele trebuiesc tăinuite. Un lucru îmi este foarte clar: la audierile pe care le-am avut în Parlament pe acest subiect, - TOȚI AU MINȚIT și au mințit cu bună știință!
❗Au mințit reprezentanţii companiilor petroliere, care jecmanesc cetățenii de ultimii bani;
❗Au mințit reprezentanţii agențiilor de supraveghere, care jecmănesc statul, ridicând cele mai mari salarii din Moldova”, scrie Stela Macari pe pagina sa de Facebook. 
Totodată, Stela Macari anunță că va cere astăzi comisiei parlamentare „să nu se limiteze doar la constatarea acestor fapte” și accentuează că „raportul trebuie să ajungă pe masa procurorilor, iar toți cei implicați să fie atrași la răspundere!”. „Cum se spune la noi, totul este până la o vreme...”, a conchis Macari. 

Anterior, Platforma DA a cerut convocarea urgentă a comisiei economie, buget și finanțe pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței.

Pe 12 martie anul curent la Parlament au avut loc audieri privind majorarea prețurilor la carburanți.