Președintele R.Moldova Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul României Florin Cîțu. Un subiect discutat de cei doi a fost campania de imunizare împotriva COVID și depre posibilitatea basarabenilor de a se vaccina în România indiferent de condiții.

„Indiferent de ce parte a Prutului trăim, suntem cu toții preocupați să gestionăm cât mai bine pandemia și să protejăm sănătatea cetățenilor noștri. Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, despre derularea campaniei de vaccinare, cea mai sigură cale pentru a depăși cu bine criza sanitară și a reveni la o viață normală. Am sprijinit sistemul medical și cetățenii Republicii Moldova prin donația de vaccinuri și echipamente sanitare și vom continua să oferim ajutor. Am discutat cu doamna președinte Maia Sandu despre condițiile în care cetățenii români din Republica Moldova să aibă posibilitatea să se imunizeze împotriva COVID-19 în centre de vaccinare din România, indiferent dacă dețin sau nu domiciliu în țară”, scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.
Premierul român a dat asigurări că „România rămâne cel mai important partener al Republicii Moldova și al cetățenilor ei”. 
„Solidari și responsabili în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19 vom depăși cu bine această perioadă și vom reveni la o viață normală”, a adăugat premierul român.
Amintim că, tot astăzi, Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei Președintelui României la Chișinău, la data de 29 decembrie 2020.

Întrevederea Maia Sandu – Klaus Iohannis // Președintele român a reiterat sprijinul pentru agenda de reforme a Președinției R. Moldova

 Întrevederea celor doi oficiali a avut loc după întoarcerea Maiei Sandu de la Strasbourg, unde a susținut un discurs la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și a avut întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.
 
La București Maia Sandu a mai avut întrevederi cu Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.